A vizelet tartási zavar okai férifiaknál

A férfiaknál felmerülő vizelettartási zavarok (vizelet-inkontinencia) leggyakoribb okai:

  • húgyhólyagra nehezedő hosszantartó nyomás, amely ülő életvitellel vagy túlsúllyal áll összefüggésben;
  • különböző fajtájú betegségek, pl. húgyhólyag- vagy húgyúti gyulladások;
  • vízhajtó gyógyszerek alkalmazása;
  • andropauza;
  • műtéti beavatkozások.

Törődjön magával!

Mivel a vizeletkiválasztó rendszer gördülékeny működéséért sokféle alkotóelem felelős, akár egynek a sérülése is megingathatja a többi működését. Ha a vizeletszivárgásért a medenceizmok meggyengült rugalmassága a felelős, egyszerű gyakorlatok, az ú.n. Kegel-gyakorlatok végzésével javíthatunk állapotukon.

Kimondottan az Ön számára készítettünk elő egy egyszerű gyakorlat-sorozatot, amelyet önállóan is végezhet otthon, munkahelyén vagy ahol éppen tartózkodik. Ezek megismeréséhez kattintson ide. Ezen típusú gyakorlatok végzésének pozitív eredményei már rövid idő elteltével észlelhetők.

Keresse fel az orvost!

A férfiak legnagyobb része a vizelettartási zavarok enyhe válfaját tapasztalja. Ha a problémát bagatellizálja, a könnyű inkontinencia súlyosbodhat. Nem javasoljuk, hogy „házi” módszerekkel orvosolja vizelettartási-gondjait.

Ha vizelettartási gondjai vannak, ne habozzon, konzultálja meg orvosával – azzal a céllal, hogy megállapíthassák, mi az Ön problémájának oka és orvoslási módja. Az 50+ férfiaknál gyakori prosztata-megnagyobbodás többnyire tünetmentesen zajlik, és az alsó húgyúti szervek elváltozásainak egyetlen jelzése a vizelettartási zavar lehet. Sok esetben jó eredményre vezet a gyógyszeres kezelés, néha pedig műtéti beavatkozás szükséges.

Itt megtudhatja, hogyan készüljön fel az orvosi vizsgálatra, és hogy miért érdemes fehérneműjét Seni Man urológiai betéttel védenie. Olvashat az andropauzáról és a jóindulatú prosztata-megnagyobbodásról is – a férfi inkotinencia leggyakoribb okairól.