A vizelet tartási zavar okai nőknél

A vizelet inkontinencia legelterjedtebb okai:

  • méh diszlokáció által okozott, például daganatok vagy a medencefenék körüli izmok gyengülése, amelyek az urogenitális rendszert támogatják.
  • a kismedence körüli izmok terhelése, ezt okozhatja: elhízás, terhesség, sok terhesség kihordása,
  • változókor,
  • hólyaggyulladás
  • hormonális egyensúlyzavar

Figyeljen oda önmagára!

Mivel sok tényező felelős a kiválasztó rendszer helyes működéséért, ezért ezek közül akár egyetlen egy diszfunkciója is hatással lehet az összes többire. Amennyiben az inkontinenciájának oka a medence körüli izmok gyengesége, akkor segíthet néhány egyszerűen elvégezhető gyakorlat, amelyeket Kegel gyakorlatok néven is ismerhet.

Az ilyen fajta kezelés, viszonylag rövid idő alatt hozhat pozitív eredményeket. Készítettünk néhány egyszerű gyakorlatot csak Önnek, amelyet akár otthon, a munkahelyén vagy bárhol végezhet. Kattintson  ide hogy megnézze mik is ezek.

Menjen orvoshoz!

A nőknél, nagy számban jelentkezik az enyhe fokú inkontinencia. Azonban ha figyelmen kívül hagyják ezt a problémát akár rosszabbra is fordulhat. Ha vizelettartási zavarban szenved, ne vesztegesse az időt – menjen orvoshoz, aki segít megállapítani problémájának okát és javaslatot tehet annak kezelésére.

Nem ajánljuk, hogy háztartási módszerekkel próbálja kezelni a problémát. Általában a gyógyszeres kezelés sikeres ezekben az esetekben, de néha előfordul, hogy műtétre van szükség. Tudja meg hogyan készüljön fel az orvossal történő találkozásra és, hogy miért védi meg jobban fehérneműjét, a Seni Lady urológiai betét ezekben az esetekben, mint a hagyományos egészségügyi betétek.