Félig nyitott vagy Zárt rendszer

Azok az emberek akik közép súlyos vagy súlyos fokú inkontinenciával küzdenek, az inkontinencia termékek széles választéka közül választhatnak:

  • anatómiai betétek
  • nadrágpelenkák
  • egyszer használatos nadrágok

A nadrágpelenkák felépítését tekintve két féle csoportba sorolhatóak: félig nyitott és zárt rendszerű nadrágpelenkák

Mi a különbség a két rendszer között?

Félig-nyitott rendszer
Zárt rendszer

A félig-nyitott rendszer azt jelenti, hogy ez egy nadrágpelenka állítható övrésszel.

Az állítható övrész, kis területét ölelik fel a testnek, és optimális illeszkedést biztosítanak.

A félig-nyitott rendszerű termékek egyesítik a nyitott és zárt rendszer előnyeit. Ilyen félig-nyitott rendszerű nadrágpelenka a Seni Optima.

A klasszikus zárt rendszerű pelenka mint például a Super Seni vagy a gyerekpelenkák, szárnyakkal vannak ellátva állítható övrész helyett.

A zárt rendszer tökéletesen illeszkedik a test vonalához, és megbízható, bevált védelmet nyújt.

A járásképes személyek, akik részben képesek kontrollálni vizeletüket, sokszor érzik kényelmesebbenek az állítható övrésszel ellátott nadrágpelenkát, mert az állítható övrésznek köszönhetően akkor veszil le és vissza amikor akarja, mint egy hagyományos fehérneműt. Az ágyhoz kötött személyeknek azonban a nadrágpelenka használatát javasoljuk, amely optimálisabb védelmet nyújt a középsúlyos és súlyos inkontinencia esetén.

Bármely rendeszerűt válasszuk is, kiváló védelmet bizotsítanak inkontinecnia esetén. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a megfelelő méretű termék kiválasztása és a használat előtti aktiválás elengedhetettlen a megfelelő működésükhöz.